Microscopen | life sciences

Levende organismen

Lees meer Lees minder

Meer weten? Lees dan even verder

Bekijk de laatste reviews

Lees de ervaringen van onze klanten.

Byomic Stereo Microscoop BYO-ST341 LED

9 dec. 2020
“Was op zoek naar een Stereomicroscoop voor mijn hobby Macro Fauna. Geweldige Stereo microscoop. Robuust, stabiel en zeer gebruiksvriendelijk in scherpstellen. Een echte aanwinst! Er zijn geen nadelen.”
Byomic Stereo Microscoop BYO-ST341 LED

Bresser Advance ICD 10x-160x

15 mei 2015
“Deze microscoop heeft zowel optisch als mechanisch een bijzonder goede prijs/ kwaliteitsverhouding. De optische kwaliteit is natuurlijk niet (helemaal) vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Olympus, maar dat is de prijs ook niet! In tegenstelling tot de vermelding op de website, zijn de oculairen wel uitgerust met een dioptrieregeling. Tijdens het maximaal zoomen moet de dioptriecorrectie iets worden bijgesteld. Kennelijk bewegen de objectieven niet helemaal gelijk. Bij gebruik van de voorzetlens vertekend het beeld wel wat (met name bolvormige vervorming) Met de maximale vergroting van 160x verliest het beeld duidelijk contrast, maar dat is niet verwonderlijk. Voor deze prijs is het echt een prima product!”
Bresser Advance ICD 10x-160x

Bresser Science TRM 301 40-1000x trino microscoop

6 nov. 2014
“De prijs-kwaliteit-verhouding is ideaal voor een microscoop met deze kwaliteit objectieven. De bediening verloopt soepel, evenals de scherpstelling en het apparaat is lekker zwaar en robuust. De mogelijkheid om de oculairen los van elkaar scherp te stellen is ideaal als je niet met beide ogen even scherp kunt zien. De condensor is wat krakkemikkig gemaakt en als je de stelschroef te los draait, dan valt het ding gewoon naar beneden, dus oppassen! De intensiteit van de verlichting valt ook wat tegen bij sterkere vergrotingen, zelfs met het diafragma helemaal open. De hoeveelheid meegeleverde immersie-olie had wel wat meer mogen zijn. De constructie om het oculair te draaien is typisch Bresser: ook wat krakkemikkig. Het zwart-wit gekopieerde vod dat handleiding heet doet niet erg professioneel aan.”
Bresser Science TRM 301 40-1000x trino microscoop